Ajánlatkérés

IPARI AUTOMATIZÁLÁS

Az ipari berendezések összekapcsolása a távoli monitoring miatti adatgyűjtés érdekében az egyik leggyakoribb módja annak, hogy a vállalatok az ipari automatizálás révén javítani tudják működési hatékonyságukat.

Intelligens kommunikációs eszközöket – gateway készülékeket, ipari routereket– és adatkoncentrátorokat – kínálunk többféle interfésszel (RS232/RS485, Ethernet port, mikro-USB port, stb.), annak érdekében, hogy bármilyen típusú ipari berendezést csatlakoztathasson.

Eszközeink képesek kommunikálni a közös alkalmazásréteg IoT protokolljaival, például az MQTT-vel, az LwM2M-el, vagy a SCADA protokollal.

Device Manager® szoftver segíti a kommunikációs eszközeink kezelését, hálózati menedzselését. Segítségével ellenőrizheti készülékei elérhetőségét, a kapcsolatok minőségét, a helyi- és mobilhálózat állapotát, a mobilhálózaton keresztüli adattovábbítást.

Ipari megoldásunk biztosítja a telephelyi, ipari rendszerek adatainak továbbítását Modbus modemegy Scada rendszer / adatközpont szervere közt.

Ez általában egy ipari modem-, router-, vagy koncentrátor készülékünk segítségével jön létre, RS232 / RS485 vagy Ethernet porton, mely biztosítja a szükséges kétirányú kommunikációt.

A Scada rendszer Modbus TCP kérését a kommunikációs készülékünk fogadja, továbbítja a telephelyi eszközök felé, majd az adatainak lekérése és fogadása (Modbus RTU) is itt történik az adott interfészen. A fogadott adatok Modbus TCP üzenetként, válaszkénti továbbítása 2G / 3G / 4G/ LTE450 vagy Narrow Band mobilhálózaton – biztonságos módon, fix IP cím használatával – valósul meg az adatközpont, vagy a Scada rendszer felé.

Az adatok kiértékelése, megjelenítése az Ügyfél saját rendszerében történik.

Költséghatékony, megbízható módszer telephelyi, ipari adatok begyűjtésére, mivel adatkoncentrátoraink révén nemcsak egy, hanem akár több (4, 8, 16 vagy 32) mérő rendszer, PLC készülék vagy mérő adatait is továbbítja, szolgáltatja. Az adatsorok lekérdezése időszakosan, mindig a lekérdező szerveren beállított értéktől függően történik.

A PLC jelzései lehetnek kontaktus, impulzus jel, digitális bemeneti adat, vagy egyéb jellegűek.

Egyes készülékeink ezen felül relé kimenettel is rendelkeznek, mellyel külső független berendezéseket (pl. motor, szivattyú) tud kapcsolni.

Rendszereink távoli elérése, menedzsmentje szintén megoldott.

A feladatra alkalmas készülékeink:

 • M2M Modbus RS485 IO Gateway
 • M2M Industrial Router termékek
 • M2M PRO4 termékek
 • WM-E1S (modem)

Az adatgyűjtő modemek, transzparens adatkapcsolati kommunikátorok, routerek- és ipari modemek távfelügyelete elengedhetetlen a folyamatos Remote Device Manageradatáram biztosítására, és az ipari rendszerek üzemeltetésében.

Megoldásunk biztosítja az ipari rendszerek és adatátvitelük időszakos ellenőrzését egy központi szoftver segítségével.

A Device Manager® – központi management szoftver – révén telephelyi rendszereinek felügyeletét, menedzsmentjét. Ellenőrizheti a kommunikátorok elérhetőségét, a mobilhálózati kapcsolat minőségét. A beállított riasztásokkal könnyedén és gyorsan értesülhet az esetleges hibákról.

Ezen felül a rendszer az adatbázisában tárolja a készülékeink beállításait, így azok bármikor könnyedén ellenőrizhetőek, átállíthatóak, és akár a teljes eszközparkra nézve érvényesíthetőek.

A szoftverrel a kiválasztott készülékek firmware is frissíthető, így sem ellenőrzési-, sem karbantartási célból nem kell a telephelyre mennie – mindezt elvégezheti a felügyeleti szoftverrel távolról.

Főbb jellemzők

 • Kliens-szerver alkalmazás routerek, modemek, adatkoncentrátorok és kommunikátorok menedzselésére
 • Hálózaton lévő készülékek monitorozása (térerősség, rendelkezésre állás)
 • Fix és dinamikus IP cím kezelése
 • Hiba esetén időzített újracsatlakozás
 • Riasztási események beállítása / események bekövetkezésének figyelése
 • Készülék beállítások tárolása, készülékek konfigurálása távolról
 • Központosított szoftver frissítés / fw verziók követése
 • Eszköz és felhasználó management
 • Alkalmazási területek
 • Ipari és szolgáltató cégek
 • Közműszolgáltatók
 • Üzemeltető cégek

Kapcsolódó termékek

...
M2M INDUSTRIAL ROUTER

Professzionális ipari IoT router, interfész bővítési opcióval

...
M2M MODBUS RS485 IO GATEWAY

RS485 Modbus TCP ipari modem, 2G kommunikációval ipari eszközök, PLC- és Scada rendszerek csatlakoztatására, impulzus jel beküldésére és smart metering feladatokra

...
UNIVERSAL INDUSTRIAL MODEM

Univerzális RS232/RS485 modem, DIN-sín adapterrel, ipari- és okos mérési célokra – LTE Cat.1, 2G, 3G, LTE Cat.M és Cat.NB kommunikációval

...
ÚJ!
M2M PRO4 MODEM

Transzparens LTE 4G / 3G /2G modem okosmérésre, villamos fogyasztásmérők, PLC-k, ipari berendezések távoli elérésére

...
M2M ROUTER PRO4

Ipari smart IoT LTE router és adatkoncentrátor, Ethernet porttal, RS485 porttal, digitális bemenetekkel és bővítési lehetőségekkel

...
ÚJ!
M2M IO/RS485 CONCENTRATOR 16DI

16 csatornás digitális bemeneti modul, Modbus RTU kommunikációval, ipari automatizálásra, okos méréshez, épület monitoringra és automatizáláshoz

...
DEVICE MANAGER

Központi eszköz távmenedzsment szoftver – folyamatos QoS monitorozás, csoportos firmware- és konfiguráció telepítés, vezeték nélküli routerekhez, fogyasztásmérő modemekhez

Ajánlatkérés

Google Analytics-et használunk,

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunk látogatottsági- és érdeklődési köreinek elemzése végett Google Analytics monitorozást használunk, melynek célja képet adni a látogatások felosztásáról, anonim módon.
Ezen adatokat cégünk, saját részre történő - nem személyes adatot használó - belső-, marketing célú döntések meghozatalához használja (promóció, tendenciák, látogató cégek felkeresése), harmadik fél részére át nem adja.
További információ a Google adatvédelmi irányelveiről: www.google.com/analytics

Kérjük az alábbi gombok segítségével engedélyezze, ha Elfogadja a Google Analytics szolgáltatás használatát, vagy jelezze, ha Nem engedélyezi azt.