Ajánlatkérés

SMART GRID

Az intelligens hálózatok különféle kommunikációs megoldásokat igényelnek.

A legtöbb szolgáltató drága száloptikát használ a közép- és nagyfeszültségű állomásokhoz szükséges kommunikációhoz, mivel rendkívül alacsony késleltetés szükséges a működéshez és az áramellátási zavarok esetén az átirányításhoz. Nem ez a helyzet a  kisfeszültségű állomásokkal, a decentralizált áramtermeléssel, a tárolóegységekkel és az intelligens mérőkkel.

A mobilhálózati kommunikációs technológia az egyetlen, amellyel biztonságosan és megbízhatóan, de gazdaságosan képes használni ezeket az okos eszközöket.

A szabványosított technológián alapuló mobilhálózati kapcsolatok biztosítják a szükséges műszaki hátteret és teljesítményt, alacsonyabb telepítési költségek mellett. Gyorsabban és könnyebben telepíthetőek – ráadásul gazdaságosan és megbízhatóan.

A mindenütt jelenlévő mobilhálózatok révén a rendkívül megbízható vezetéknélküli alkalmazásokkal a közművek több eszközt csatlakoztathatnak, mint valaha -sokkal alacsonyabb telepítési- és karbantartási költséggel mellett.

IoT kommunikációs eszközöket kínálunk okos hálózati megoldásokhoz: utcai közvilágítás vezérlés, terhelés szabályzás, napelempark távfelügyelete és vezérlése.

Utcai világítás kapcsolása automatizált működéssel, vagy a villamosenergia szolgáltató vezérlő rendszeréből.közvilágítás vezérlés

Megoldásunk használatával optimalizálható a szolgáltatás és lehetővé válik a működési költségek csökkentése.

Jól használható smart grid hálózatok vezérlésére, központi világítás működtetésére és üzemeltetésére, infrastruktúrák folyamatos monitorozására és menedzselésére.

A jövőbe mutató LTE széles-sávú mobilhálózati standardok alkalmazása csökkentett adatátviteli mennyiséget jelent.

A hálózati elérést ipari routereink (M2M Router®, M2M Router PRO4®) biztosítják a zárt hálózaton belül, a villamos kapcsoló berendezések (Load Control Box®) számára.

További információ

A központból távoli vezérléssel kapcsolatható világítás a Load Control Box® kapcsoló egység reléi segítségével valósul meg.

Ezen felül az üzemmód váltás is lehetséges. Az időzített kapcsolás figyelembe veszi a hétvégi/hétköznapi időszakokat, az év során változó fényviszonyokat és a földrajzi elhelyezkedést is.

A Device Manager® szoftver használatával a központ részére egy jól menedzselhető, megbízható kommunikációs hálózat áll rendelkezésre.

Lehetővé teszi a hálózati készülékek és kapcsolók távoli elérését, működési jellemzőinek monitorozását, a konfiguráció letöltését és -módosítását és analízist a Szolgáltató számára.

Így egy váratlan hiba esetén hatékonyan be tud avatkozni. Ezen felül a program a szoftverfrissítések- és készülék beállítások csoportos elvégzését is lehetővé teszi.

Alkalmazási területek


  Villamos energia szolgáltatók

  Közvilágítás üzemeltetők

Megoldásunk elsősorban az energia szolgáltatók számára nyújt segítséget, valamint a transzformátor állomások– és a közvilágítás üzemeltetése során – azok felügyeletében és monitorozásában.

Terhelés elosztás

Jól alkalmazható központi villamos energia menedzsmentre, okos hálózatok üzemeltetésére, a kritikus fontosságú infrastruktúrák távoli felügyeletére, és hálózati kiesések monitorozására.

A csatlakoztatott villamos fogyasztásmérők által mért adatokat, smart metering modemeink mobilhálózaton a központba küldik.

Ezen felül a közvilágítási rendszerekből, vagy egyéb energiahálózati rendszer üzemeltetése során – a routereink, és modem készülékeink használatával – beérkező adatokat a központ folyamatosan figyeli.

A lehetséges kiesésekről, fogyasztás csökkenésről vagy váratlan energiaellátási hibákról is automatikusan információt kap (beállítható riasztási szintek, értesítések). Ezen felül kiértékelések, statisztikák, riportok szintén rendelkezésre állnak.

Megoldásunk standard, nyílt OSLP protokollt használ, melyhez látványos felhasználói felület, és nyílt forráskódú platformot használó rendszer tartozik – de kiválóan illeszthető a szolgáltató rendszeréhez is.

Alkalmazási területek


  Közüzemi szolgáltató cégek

  Energia elosztók

  Üzemeltetők

Kültéri 4G LTE routerek a napelempark távoli, vezeték nélküli elérésére és a fotovoltaikus rendszerek menedzselésére.

Megbízható szolgáltatás és vezeték nélkül mobil LTE internet elérés.

Smart grid megoldásunk nagy rendelkezésre állást kínál a szolár rendszerek menedzsmentjében és üzemeltetése során.

Teljes felügyeletet kínálunk a távoli rendszer megfigyelésére (telepített vagyonvédelmi IP kamera képei, video stream) és a rendszer monitorozására nézve (pl. PV inverterek).

A terepi ipari adatok a telepített routerekkel begyűjthetőek és a központba továbbíthatóak, néhány beállítás segítségével, melyeket távolról is elvégezhet.

Költséghatékony választás a napelemes és szolár/fotovoltaikus rendszerek telepítésekor, meglévő parkok üzemeltetésében és a munkafolyamatok, valamint a helyszíni eszközök vagyonvédelmi biztonságát tekitve.

Főbb jellemzők

 • Nagy sávszélességű vezeték nélküli internet elérése
 • Solar adatgyűjtők adatkapcsolata (Solar Log)
 • Ipari adatok gyűjtése- és továbbítása
 • Telepített vagyonvédelmi rendszerek képeinek, adatainak továbbítása
 • Napelemes rendszerek távoli elérése
 • Inverterek státusz monitorozása
 • Helyi Ethernet kapcsolat a PV invterterek, adatgyűjtők és DVR rendszerek számára
 • Telephelyi adatok biztonságos, vezeték nélküli adatátvitele
 • nagy-sebességű 4G LTE adatküldés (opcionálisan LTE450 vagy 3G modul)
 • “fallback” csatorna (4G hálózati elérés hiányában 3G hálózat használata)
 • DUAL SIM opció
 • Képek, adatok helyi tárolása
 • RS485 csatlakozási opció (Modbus TCP/RTU)
 • Ipari kivitelezésű router, DIN-sínes felfogatással
 • Védelem az extrém kültéri körülmények ellen
 • Fejlett hálózati és biztonsági szolgáltatások (VPN, TR-069, Tűzfal, DDNS)
 • Távoli konfiguráció és firmware frissítés
 • Több router monitorozása a központból (opcionális Remote Device Manager szoftver)
 • Életjelek, kommunikáció kiesés, eseménynapló monitorozása
 • Automatikus hálózati helyreállás

Alkalmazási területek


  Napelemes szolgáltatók

  Szolár rendszer üzemeltetők

  Közüzemi szolgáltatók

  Napelemes rendszerek telepítői

 

Kapcsolódó termékek

...
M2M INDUSTRIAL ROUTER CONTROL BOX

Univerzális terhelésszabályozó kapcsoló, relék távoli vezérléséhez (tarifa váltás, terhelés menedzsment, közvilágítás kapcsolás)

...
UNIVERSAL INDUSTRIAL MODEM

Univerzális RS232/RS485 modem, DIN-sín adapterrel, ipari- és okos mérési célokra – LTE Cat.1, 2G, 3G, LTE Cat.M és Cat.NB kommunikációval

...
WM-E3S

Modem Honeywell / Elster AS220/AS230, AS300, AS1440, AS3000/AS3500 villamos fogyasztásmérőkhöz – LTE Cat.1 / 3G / 2G, LTE Cat.4, LTE Cat.M, Cat.NB hálózatokra

...
M2M ROUTER PRO4

Ipari smart IoT LTE router és adatkoncentrátor, Ethernet porttal, RS485 porttal, digitális bemenetekkel és bővítési lehetőségekkel

...
DEVICE MANAGER

Központi eszköz távmenedzsment szoftver – folyamatos QoS monitorozás, csoportos firmware- és konfiguráció telepítés, vezeték nélküli routerekhez, fogyasztásmérő modemekhez

Ajánlatkérés

Google Analytics-et használunk,

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunk látogatottsági- és érdeklődési köreinek elemzése végett Google Analytics monitorozást használunk, melynek célja képet adni a látogatások felosztásáról, anonim módon.
Ezen adatokat cégünk, saját részre történő - nem személyes adatot használó - belső-, marketing célú döntések meghozatalához használja (promóció, tendenciák, látogató cégek felkeresése), harmadik fél részére át nem adja.
További információ a Google adatvédelmi irányelveiről: www.google.com/analytics

Kérjük az alábbi gombok segítségével engedélyezze, ha Elfogadja a Google Analytics szolgáltatás használatát, vagy jelezze, ha Nem engedélyezi azt.